IRNON.com
طب اسلامي، پخت سنتي؛
قابلمه مسي و حسوم؛ فرهنگ به غارت رفته
 

در دوراني كه استفاده از حسوم در پختن غذا مرسوم بود از كم خوني هاي رايج كه اكنون مردم با آن دست به گريبانند اثري نبود. يون هاي آهن كه از طريق حسوم در سراسر غذا پخش مي شد كم خوني ناشي از فقر آهن را برطرف مي كرد، اما پس از اين كه حسوم را به اسم بهداشت از ما گرفتند،كم خوني و بيماي هاي خوني چون سرطان خون روز به روز در ميان مردم افزايش يافت.


 

تا چند دهه پيش بين مردم كشورمان مرسوم بود تا براي پخت غذا مخصوصا "خورشت و آش " از قابلمه هاي مسي استفاده كنند. آن زمان در همه آشپزخانه ها يك كفگير آهني نيز وجود داشت كه موقع پختن غذا دايم درون آن قرار مي گرفت.مردم به اين كفگير "حسوم " مي‌گفتند. آن زمان كسي نمي‌دانست چرا بايد اين كفگير درون قابلمه مسي قرار گيرد. مردم تنها به دليل اينكه ميراث گذشگان بود و مي‌دانستند براي پخت غذا خيلي مفيد است از "حسوم " استفاده مي‌كردند.

..................................................