خواص بابونه

بابونه گياهي است دائمي و كوچك بارتفاع تقريبا 30 سانتيمتر داراي بوئي معطر كه در چمنزارها و اراضي شنيده مي رويد . ساقه آن برنگ سبز مايل به سفيد ، برگهاي آن كوچك متناوب و داراي بريدگيهاي باريك و نامنظم و پوشيده از كرك است . گلهاي آن مجتمع در يك طبق كه بطور منفدر در انتهاي ساقه گل دهنده در تابستان ظاهر مي شود . در هر طبق گلهاي سفيد در اطراف و گلهاي زرد در قسمت وسط قرار دارند .
خواص داروئي:
بابونه از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و از تقويت كننده هاي تلخ بحساب مي آيد .
جالينوس حكيم آنرا براي درمان تب و لرزهاي نوبه اي بكار مي برد .
1) يكي از مهمترين خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است و اين گياه بآساني اين مرض را درمان مي كند و آنهائيكه سالهاست با اين مرض دست بگريبان هستند و از قرص هاي مختلف گران قيمت نظير Lozac و Zantac و غيره استفاده مي كنند مي توانند با استفاده از بابونه خرج داروي خود را پس انداز كنند و همچنين سلامتي خود را بازيابند .
براي درمان زخم معده يك ليوان چاي غليظ بابونه درست كنيد (4 قاشق چايخوري بابونه در يك ليوان آبجوش و يا چهار تا چاي كيسه اي بابونه در يك قاشق ليوان آب جوش ) و صبح ناشتا هستيد اين ليوان چاي را بنوشيد و سپس در رختخواب به پشت دراز بكشيد و بعد از چهار دقيقه بخوابيد و البته بعد از يكربع ساعت مي توانيد صبحانه خود را ميل كنيد . اين عمل را بمدت دو هفته ادامه دهيد تا زخم و ورم معده بكلي شفا يابد.
2) بابونه اعصاب و قواي جنسي را تقويت ميكند .
3) بابونه مقوي مغز است .
4)بابونه ادرار آور و قاعده آور است .
5)اين گياه ترشح شير را در مادران شير ده افزايش مي دهد .
6)درمان كننده سردرد و ميگرن است .
7)استفاده از بابونه سنگ مثانه را خرد و دفع مي كند .
8)اگر كسي قطره قطره ادرار مي كند به او چاي بابونه دهيد تا درمان شود .
9)بابونه درمان كننده كمي ترشحات عادت ماهيانه است .
10)براي درمان چشم درد ، بابونه را در سركه ريخته و بخور دهيد .
11)براي تسكين دردهاي عضلاني چاي بابونه بنوشيد .
12)جويدن بابونه براي التيام زخم هاي درمان مفيد است .
13)خوردن 5 گرم ريشه بابونه با سركه رقيق محرك نيروي جنسي است ( ريشه بابونه گرم تر و خشك تر از گل بابونه است )
14)بابونه تب بر و تسكين دهنده درد است .
15)بابونه تقويت كننده معده است .
16)براي تسكين درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها ، بآنها چاي بابونه بدهيد .
17)براي رفع بيخوابي و داشتن يك خواب آرام و راحت ، كافي است ده دقيقه قبل از اينكه به رختخواب برويد يك فنجان چاي بابونه بنوشيد .
18)بابونه درمان كننده بي اشتهايي است .
19)بابونه براي رفع ورم روده موثر است .
20)چاي بابونه درمان كننده كم خوني است .
21)از بابونه براي رفع كرم معده و روده استفاده كنيد .
22)بابونه تسكين دهنده دردهاي عادت ماهيانه است .
23)بابونه براي رفع زردي مفيد است .
24)حمام بابونه اثر نيرو دهنده درد . براي اين منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ريخته مدت يكربع ساعت در آن دراز بكشيد .
25)براي تسكين درد ، چند قطره اسانس بابونه را با يك قاشق روغن بادام مخلوطكرده و روي محل هاي دردناك بماليد درد را تخفيف مي دهد .
26)اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام براي رفع ناراحتي هاي پوستي نظير اگزما ، كهير و خارش مفيد است .
27)براي رفع گوش درد و سنگيني گوش ، يك قطره روغن بابونه را در گوش بچكانيد .
28)اسانس بابونه چون اثر قي آور درد در مورد مسموميت هاي غذايي مصرف مي شود .
29)روغن بابونه را براي از بين بردن كمردرد ، درد مفاصل و نقرس روي محل درد بماليد .
30)با چاي بابونه اگر موهاي بلوند را بشوئيد آنها را روشن تر و شفاف تر مي كند .
31)آنهائيكه يائسه شده اند بهتر است همه روزه چاي بابونه بنوشند زيرا اختلالات يائسگي را برطرف مي كند .
32)بابونه ضد آلرژي است .
منبع : کتب طب سنتی

پارسی طب

تنقلات سودمند

بادام و گردو سلامت قلب را تضمین می كنند:
میوه هایی كه پوست سخت دارند مانند بادام ، گردو ، فندق و … بیشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذایی مردم مصرف می شوند.


این میوه ها ویتامین های فراوانی دارند و از این رو غالباً در برنامه غذایی گنجانده می شوند. از گذشته های دور ، جنگل های استرالیا ، در سواحل رودخانه می سی سی پی و سواحل دریای مدیترانه ، این میوه ها به عنوان یك منبع غذایی مهم و اصلی در برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب می شده است. مدتی قبل از كاشت و برداشت محصولات كشاورزی ، این میوه ها جمع آوری ،انبار و برای سرخ كردن و پختن مصرف می شوند. این میوه ها در فصولی از سال در صورت كمبود مواد و منابع غذایی ، مصرف می گردند .

در زمان فراعنه مصر ، این میوه ها سمبل زیبایی و حیات بودند و چون از آنها روغن تهیه می شد و در پزشكی هم به كار می رفت، آنها را مورد احترام و تحت حمایت خداوند می دانستند.

در قرن های گذشته برای تأمین غذای برده های آفریقایی در سفرهای دریایی به امریكا ، از بادام زمینی استفاده می كردند. از این میوه قرن ها پیش به عنوان غذای افراد فقیر و برده ها در شهرهای جنوب امریكا همچنین غذای خوك و طیور استفاده می شد.

در اوایل قرن نوزدهم ، بعد از این كه مردم شروع به فروش این میوه ها در نمایش سیرك ها كردند ، خاصیت معجزه آسای آنها مشخص شد. با وجود این كه از قرن های پیش این میوه ها به عنوان یك منبع غذایی گرانبها شناخته می شد، اما باز هم خواص درمانی و موارد پزشكی آنها ناشناخته بود. این میوه ها با داشتن متوسط 600 كیلو كالری انرژی فقط در 100 گرم ، تقریباً برابر است با مقداری كه دانشمندان علوم مواد غذایی به عنوان مقدار انرژی برای هر وعده غذایی اصلی مردم سفارش می كنند ، مقدار چربی در این میوه ها 80 درصد است و درباره این كه آنها محرك اغلب حساسیت ها و آلرژی ها هستند ، سكوت شده است.

بررسی های جدید نشان می دهد كه این میوه ها برای سلامتی مفید هستند. گرچه كسانی كه از حساسیت و آلرژی رنج می برند مجبورند از آنها اجتناب كنند ، با این حال برای افرادی كه چنین مشكلی را ندارند لازم است تا در برنامه غذایی شان به طور مرتب و منظم این میوه ها را مصرف كنند.

در بررسی هایی كه صورت گرفته ، مشخص شده اگر كسی بیشتر از 4 بار در هفته 5/22 گرم بادام ، فندق و گردو … را در برنامه غذایی اش بگنجاند ، خطر ابتلا به بیماری های گردش خون و قلب تا حدود 35 درصد كاهش می یابد.
ظاهراً مصرف مرتب و منظم این میوه ها ، مقدار كلسترول خون " كه عامل اصلی تصلب شرائین و انفاركتوس است " را پایین می آورد. در بررسی های صورت گرفته در ژاپن ، مشخص شد، كسانی كه به حد زیادی گردوی امریكایی مصرف می كردند و مقدار كالری غذایشان تا 25 درصد از حد معمول بالاتر رفته بود ، وزن بدنشان ثابت مانده و حتی مقدار چربی خونشان تا 10 درصد پایین آمده بود. گردوهای امریكا از گونه گردوهای معمولی است كه در شمال امریكا رشد می كنند و طعم شیرین دارند. علی رغم مقدار كالری بالای این میوه ها ،آنها سلامتی قلب را تضمین می كنند . طبق گفته "اوتو برمه " از دانشگاه توبیگن ، این موضوع وجود اسیدهای چرب اشباع نشده زیاد در این میوه ها را توجیه می كند. اسیدهای چرب اشباع نشده جریان خون را منظم می كنند و مقدار كلسترول را پایین می آورند و از فرآیندی كه باعث صدمه به رگ های خونی شود ، جلوگیری می كنند . طبق گفته "اوتو برمه"، مقدار اسیدهای چرب اشباع نشده در گردوی امریكایی ، بادام و فندق بالاست و بر خلاف این میوه ها ، شاه بلوط با داشتن حداقل اسیدهای چرب ، مفیدتر و سودمندتر است.

ماده مهم دیگری كه در این میوه ها وجود دارد " Arginin"است ، اسید آمینه ای كه نه تنها حالت انعطاف پذیر ی رگ های خونی را حفظ می كند ، بلكه مانع صدمه رسیدن به پلاكت ها . گلبول های خون می شود و بدین وسیله از بروز مشكلات خونی ممانعت به عمل می آید. البته این نكته را هم متذكر شد كه این میوه ها دارای مواد غیر ضروری و زائدی هستند كه اثر كاهش دهندگی كلسترول را تحت الشعاع قرار می دهند. این میوه ها مقدار قابل توجهی ویتامین های B دارند. 100 گرم بادام زمینی ، نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامینB9 (اسید فولیک) و بیش از نیاز روزانه بدن به ویتامین B3 را تأمین می كنند. هر دو گروه از این ویتامین ها محافظ رگ های خونی می باشند و برای متابولیسم و سوخت و ساز بدن لازم و ضروری هستند. علاوه بر این ، ویتامین B9 ازناهنجاری های دوران جنینی جلوگیری می كند.

دلایل فوق الذكر كافی است تا این میوه ها را در برنامه غذایی روزانه مان بگنجانیم. البته این میوه ها می توانند مشكل ساز هم باشند ، چون اغلب آنها قربانی كپك ها و قارچ های سمی ای می شوند كه ماده ای سرطان زا موسوم به "Aflatoxin " را ترشح می كنند. بعضی از این كپك ها و قارچ ها پیش از جمع آوری محصول ( اما در حقیقت به هنگام انبار كردن ) ایجاد می شوند. مصرف كنندگان برای اجتناب از این مسئله می توانند از خرید فر آورده های تولیدی كارخانه ها اجتناب كنند و این میوه ها را با پوست تهیه نمایند، چرا كه پوست محافظ این میوه ها ، از ایجاد قارچ و كپك های سمی جلوگیری می كنند.

تبیان

تنقلات سودمند

بادام و گردو سلامت قلب را تضمین می كنند:
میوه هایی كه پوست سخت دارند مانند بادام ، گردو ، فندق و … بیشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذایی مردم مصرف می شوند.


این میوه ها ویتامین های فراوانی دارند و از این رو غالباً در برنامه غذایی گنجانده می شوند. از گذشته های دور ، جنگل های استرالیا ، در سواحل رودخانه می سی سی پی و سواحل دریای مدیترانه ، این میوه ها به عنوان یك منبع غذایی مهم و اصلی در برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب می شده است. مدتی قبل از كاشت و برداشت محصولات كشاورزی ، این میوه ها جمع آوری ،انبار و برای سرخ كردن و پختن مصرف می شوند. این میوه ها در فصولی از سال در صورت كمبود مواد و منابع غذایی ، مصرف می گردند .

در زمان فراعنه مصر ، این میوه ها سمبل زیبایی و حیات بودند و چون از آنها روغن تهیه می شد و در پزشكی هم به كار می رفت، آنها را مورد احترام و تحت حمایت خداوند می دانستند.

در قرن های گذشته برای تأمین غذای برده های آفریقایی در سفرهای دریایی به امریكا ، از بادام زمینی استفاده می كردند. از این میوه قرن ها پیش به عنوان غذای افراد فقیر و برده ها در شهرهای جنوب امریكا همچنین غذای خوك و طیور استفاده می شد.

در اوایل قرن نوزدهم ، بعد از این كه مردم شروع به فروش این میوه ها در نمایش سیرك ها كردند ، خاصیت معجزه آسای آنها مشخص شد. با وجود این كه از قرن های پیش این میوه ها به عنوان یك منبع غذایی گرانبها شناخته می شد، اما باز هم خواص درمانی و موارد پزشكی آنها ناشناخته بود. این میوه ها با داشتن متوسط 600 كیلو كالری انرژی فقط در 100 گرم ، تقریباً برابر است با مقداری كه دانشمندان علوم مواد غذایی به عنوان مقدار انرژی برای هر وعده غذایی اصلی مردم سفارش می كنند ، مقدار چربی در این میوه ها 80 درصد است و درباره این كه آنها محرك اغلب حساسیت ها و آلرژی ها هستند ، سكوت شده است.

بررسی های جدید نشان می دهد كه این میوه ها برای سلامتی مفید هستند. گرچه كسانی كه از حساسیت و آلرژی رنج می برند مجبورند از آنها اجتناب كنند ، با این حال برای افرادی كه چنین مشكلی را ندارند لازم است تا در برنامه غذایی شان به طور مرتب و منظم این میوه ها را مصرف كنند.

در بررسی هایی كه صورت گرفته ، مشخص شده اگر كسی بیشتر از 4 بار در هفته 5/22 گرم بادام ، فندق و گردو … را در برنامه غذایی اش بگنجاند ، خطر ابتلا به بیماری های گردش خون و قلب تا حدود 35 درصد كاهش می یابد.
ظاهراً مصرف مرتب و منظم این میوه ها ، مقدار كلسترول خون " كه عامل اصلی تصلب شرائین و انفاركتوس است " را پایین می آورد. در بررسی های صورت گرفته در ژاپن ، مشخص شد، كسانی كه به حد زیادی گردوی امریكایی مصرف می كردند و مقدار كالری غذایشان تا 25 درصد از حد معمول بالاتر رفته بود ، وزن بدنشان ثابت مانده و حتی مقدار چربی خونشان تا 10 درصد پایین آمده بود. گردوهای امریكا از گونه گردوهای معمولی است كه در شمال امریكا رشد می كنند و طعم شیرین دارند. علی رغم مقدار كالری بالای این میوه ها ،آنها سلامتی قلب را تضمین می كنند . طبق گفته "اوتو برمه " از دانشگاه توبیگن ، این موضوع وجود اسیدهای چرب اشباع نشده زیاد در این میوه ها را توجیه می كند. اسیدهای چرب اشباع نشده جریان خون را منظم می كنند و مقدار كلسترول را پایین می آورند و از فرآیندی كه باعث صدمه به رگ های خونی شود ، جلوگیری می كنند . طبق گفته "اوتو برمه"، مقدار اسیدهای چرب اشباع نشده در گردوی امریكایی ، بادام و فندق بالاست و بر خلاف این میوه ها ، شاه بلوط با داشتن حداقل اسیدهای چرب ، مفیدتر و سودمندتر است.

ماده مهم دیگری كه در این میوه ها وجود دارد " Arginin"است ، اسید آمینه ای كه نه تنها حالت انعطاف پذیر ی رگ های خونی را حفظ می كند ، بلكه مانع صدمه رسیدن به پلاكت ها . گلبول های خون می شود و بدین وسیله از بروز مشكلات خونی ممانعت به عمل می آید. البته این نكته را هم متذكر شد كه این میوه ها دارای مواد غیر ضروری و زائدی هستند كه اثر كاهش دهندگی كلسترول را تحت الشعاع قرار می دهند. این میوه ها مقدار قابل توجهی ویتامین های B دارند. 100 گرم بادام زمینی ، نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامینB9 (اسید فولیک) و بیش از نیاز روزانه بدن به ویتامین B3 را تأمین می كنند. هر دو گروه از این ویتامین ها محافظ رگ های خونی می باشند و برای متابولیسم و سوخت و ساز بدن لازم و ضروری هستند. علاوه بر این ، ویتامین B9 ازناهنجاری های دوران جنینی جلوگیری می كند.

دلایل فوق الذكر كافی است تا این میوه ها را در برنامه غذایی روزانه مان بگنجانیم. البته این میوه ها می توانند مشكل ساز هم باشند ، چون اغلب آنها قربانی كپك ها و قارچ های سمی ای می شوند كه ماده ای سرطان زا موسوم به "Aflatoxin " را ترشح می كنند. بعضی از این كپك ها و قارچ ها پیش از جمع آوری محصول ( اما در حقیقت به هنگام انبار كردن ) ایجاد می شوند. مصرف كنندگان برای اجتناب از این مسئله می توانند از خرید فر آورده های تولیدی كارخانه ها اجتناب كنند و این میوه ها را با پوست تهیه نمایند، چرا كه پوست محافظ این میوه ها ، از ایجاد قارچ و كپك های سمی جلوگیری می كنند.

تبیان

آشنايي با خواص جعفری

خواص‌خوراکی‌ها- جعفري، سبزي‌اي خيلي گرم و خشك است. اين سبزي‌ را نه‌تنها به خاطر عطر و طعم مطبوع‌اش به صورت پخته در انواع و اقسام غذاها مورد استفاده قرار مي‌دهند
بلكه اين روزها بعضي‌ها آن را به دليل خواص زيادي كه دارد به صورت خام نيز به تركيب سبزي خوردن مصرفي‌شان اضافه كرده‌اند. جعفري اگرچه مانند ديگر سبزي‌ها سرشار از ويتامين‌هاي مختلف و همچنين املاح و موادمعدني مفيد است ولي به لحاظ آهن، ويتامين‌هاي A ، C، فسفر، پتاسيم، كلسيم و يد، منبعي غني به حساب مي‌آيد؛ به‌طوري كه به عنوان مثال مقدار ويتامين C موجود در آن از تمام سبزي‌ها و ميوه‌ها بيشتر است.

خواص دارويي

- جعفري گياهي است كه همه قسمت‌هاي آن شامل دانه، برگ و ريشه مورد استفاده دارويي قرار مي‌گيرد.
- جعفري اشتهاآور، مقوي معده، هضم‌كننده غذا، بادشكن و صفرابر است.
- اين سبزي همچنين ادرارآور، تنظيم‌كننده قاعدگي، دفع‌كننده سنگ كليه و مثانه، تصفيه‌كننده خون و صفرابر است.
- از جعفري به‌عنوان مسكن، براي پايين آوردن تب نيز استفاده مي‌كنند؛ در ضمن در رفع ناراحتي‌هاي ريوي نيز مؤثر است.
- با توجه به اينكه جعفري سرشار از ويتامين C و آهن است، براي درمان كم‌خوني توصيه مي‌شود.
- مي‌گويند يك قاشق سوپ‌خوري از برگ جعفري خرد شده يا يك قاشق مرباخوري از ريشه يا نوك قاشق چاي‌خوري از تخم جعفري را در نيم ليتر آب جوشانده، به عنوان داروي ادرارآور و همچنين براي درمان ورم عمومي، التهاب كليه و مثانه مصرف كنيد.
- اگر از بوي بد دهانتان خسته شده‌ايد، روزانه چند برگ جعفري را به مدت يك ربع جويده و سپس بيرون بريزيد و پس از آن يك عدد سيب بخوريد.
- شست‌وشوي پوست صورت با جوشانده يك دسته برگ جعفري در يك ليتر آب، پوست را شفاف مي‌كند.

آشنايي با خواص ترشي

خواص‌خوراکی‌ها- ترشي يكي از چاشني‌هاي بسيار معروف است كه خيلي از خانواده‌هاي ايراني آن را در كنار برخي غذاهاي سنتي نظير آبگوشت و لوبياپلو قرار داده و از طعم دلچسب آن لذت مي‌برند.
برخي معتقدند كه سابقه ترشي انداختن به 4 هزار سال پيش از ميلاد مسيح باز مي‌گردد و حتي از 2 هزار سال پيش در هند ترشي شور و خيار شور مصرف‌ مي‌شده است.

اغلب ترشي‌ها از سبزيجات مختلفي نظير گل‌كلم، هويج، كلم‌پيچ، خيار و... تشكيل شده‌اند كه البته برخي از ويتامين‌هاي آن بر اثر محيط اسيدي ترشي، به مرور زمان تخريب مي‌شود.

با اين حال مصرف ترشي در بين خانواده‌هاي ايراني بسيار فراگير است و خيلي از خانواده‌ها در منزل اقدام به تهيه آن مي‌كنند.

حتي در فصل ترشي انداختن خيلي‌ها از اين طريق كسب در آمد مي كنند و سطل‌هاي ترشي را پشت خودرو گذاشته و در خيابان‌ها به فروش مي‌رسانند. همچنين برخي هم كه در ترشي انداختن تبحر خاصي دارند از دوستان و آشنايان سفارش قبول مي‌كنند.

بازار خوب فروش ترشي در صندوق عقب خودرو ها در طي چند سال اخير موجب شد كه برخي به اين فكر بيفتند كه مغازه‌‌هايي مختص فروش انواع ترشي تاسيس كنند كه اتفاقا فكر خوبي بوده و عده زيادي از شهروندان مشتري پر و پا قرص اين مغازه‌ها هستند.

البته انواع كارخانه‌اي ترشي هم مشتريان زيادي دارد. امروزه ترشي‌هاي شيشه‌‌اي حتي انواعي كه فكر تهيه آنها به ذهن هم خطور نمي‌كند، مانند ترشي قارچ يا خرما در فروشگاه‌ها به فروش مي‌رسد.

درعين حال بايد هنگام خريد به تاريخ مصرف و رنگ ترشي توجه كرد. با وجود اينكه ترشي‌هاي خوشمزه و اشتها‌ آور طرفداران زيادي دارند اما متخصصان خاطرنشان مي‌كنند كه اگر سبزيجات به‌صورت خام و تازه مصرف شوند، مواد مغذي بيشتري در اختيار فرد قرار مي‌گيرد.

همچنين پزشكان هشدار مي‌دهند كه مصرف بي‌رويه ترشي و شور ريسك ابتلا به سرطان معده را افزايش مي‌دهد.ترشي و شور تنها يك چاشني در كنار غذاست و هرگونه افراط درمصرف، موجب وارد آمدن آسيب‌هاي جدي به سيستم گوارشي مي‌شود.

آب درماني با خيار

خواص‌خوراکی‌ها- با وجود اينكه خيار در فهرست ميوه‌هاي پرخاصيت با ارزش غذايي بالا طبقه‌بندي نمي‌شود اما نمي‌توان وجود مقاديري از ويتامين و مواد معدني را در آن ناديده گرفت.
خيار حاوي مقدار كمي فيبر، املاح و ويتامين به ويژه ويتامينC است. يك فنجان متوسط خيار برش خورده، حدود ۶ درصد از نياز روزانه به ويتامين C را تامين مي‌كند.

اما مهم‌ترين خاصيت خيار كه در روز‌هاي گرم تابستان مورد توجه قرار مي‌گيرد، خاصيت خنكي آن است. خوردن خيار احساس طراوت و شادابي در فرد ايجاد كرده و به ميزان قابل توجهي تشنگي و گرمازدگي را رفع مي كند.

گفتني است كه ۹۵ درصد خيار از آب تشكيل شده است و خوردن يك فنجان خيار ورقه شده با نوشيدن يك ليوان آب برابري مي‌كند.

اين در حالي است كه پوست سبز خيار نيز مقادير قابل توجهي فيبر، پتاسيم و منيزيم دارد و خوردن خيار همراه با پوست، البته در صورتي كه به خوبي شسته شده باشد، توصيه مي‌شود.

از سوي ديگر برخي پزشكان بر اين باورند كه خيار به كاهش فشار خون كمك مي‌كند و از اين رو مصرف آن براي افرادي كه دچار پرفشاري خون هستند توصيه مي‌شود. همچنين خيار به درمان حساسيت‌هاي پوستي و آفتاب‌‌سوختگي كمك مي كند.