آشنايي با خواص ترشي
برخي معتقدند كه سابقه ترشي انداختن به 4 هزار سال پيش از ميلاد مسيح باز ميگردد و حتي از 2 هزار سال پيش در هند ترشي شور و خيار شور مصرف ميشده است.
اغلب ترشيها از سبزيجات مختلفي نظير گلكلم، هويج، كلمپيچ، خيار و... تشكيل شدهاند كه البته برخي از ويتامينهاي آن بر اثر محيط اسيدي ترشي، به مرور زمان تخريب ميشود.
با اين حال مصرف ترشي در بين خانوادههاي ايراني بسيار فراگير است و خيلي از خانوادهها در منزل اقدام به تهيه آن ميكنند.
حتي در فصل ترشي انداختن خيليها از اين طريق كسب در آمد مي كنند و سطلهاي ترشي را پشت خودرو گذاشته و در خيابانها به فروش ميرسانند. همچنين برخي هم كه در ترشي انداختن تبحر خاصي دارند از دوستان و آشنايان سفارش قبول ميكنند.
بازار خوب فروش ترشي در صندوق عقب خودرو ها در طي چند سال اخير موجب شد كه برخي به اين فكر بيفتند كه مغازههايي مختص فروش انواع ترشي تاسيس كنند كه اتفاقا فكر خوبي بوده و عده زيادي از شهروندان مشتري پر و پا قرص اين مغازهها هستند.
البته انواع كارخانهاي ترشي هم مشتريان زيادي دارد. امروزه ترشيهاي شيشهاي حتي انواعي كه فكر تهيه آنها به ذهن هم خطور نميكند، مانند ترشي قارچ يا خرما در فروشگاهها به فروش ميرسد.
درعين حال بايد هنگام خريد به تاريخ مصرف و رنگ ترشي توجه كرد. با وجود اينكه ترشيهاي خوشمزه و اشتها آور طرفداران زيادي دارند اما متخصصان خاطرنشان ميكنند كه اگر سبزيجات بهصورت خام و تازه مصرف شوند، مواد مغذي بيشتري در اختيار فرد قرار ميگيرد.
همچنين پزشكان هشدار ميدهند كه مصرف بيرويه ترشي و شور ريسك ابتلا به سرطان معده را افزايش ميدهد.ترشي و شور تنها يك چاشني در كنار غذاست و هرگونه افراط درمصرف، موجب وارد آمدن آسيبهاي جدي به سيستم گوارشي ميشود.