IRNON.com
نتيجه خوردن يك نوشابه
 

20 دقيقه بعد؛‌ قند خون‌تان بالا مي‌رود و منجر به ترشح ناگهاني و يك‌جاي انسولين مي‌شود. كبدتان شروع مي‌كند به تبديل قند به چربي تا قند خون، بيشتر از اين بالا نرود.


 

به نقل از منابع اينترنتي، محققان اعلام كردند خوردن يك نوشابه باعث برخي فعل و انفعالات در بدن انسان مي‌شود كه طبق يك زمان بندي تقريبي در ذيل آمده است:

10 دقيقه بعد:
10 قاشق چاي‌خوري شكر وارد بدن‌تان مي‌شود. مي‌دانيد چرا با وجود خوردن اين حجم شكر دچار استفراغ نمي‌شويد؟ چون اسيد فسفريك، طعم آن را كمي مي‌گيرد و شيريني‌اش را خنثي مي‌كند.

20 دقيقه بعد:
قند خون‌تان بالا مي‌رود و منجر به ترشح ناگهاني و يك‌جاي انسولين مي‌شود. كبدتان شروع مي‌كند به تبديل قند به چربي تا قند خون، بيشتر از اين بالا نرود.

40 دقيقه بعد:
حالا ديگر جذب كافئين كامل شده؛ مردمك‌هاي‌تان گشاد مي‌شود، فشار خون‌تان بالا مي‌رود و در پاسخ به اين حالت، كبدتان قند را به داخل جريان خون رها مي‌كند. گيرنده‌هاي آدنوزين مغز حالا بلوك مي‌شوند تا از احساس خواب‌آلودگي جلوگيري كنند.

45 دقيقه بعد:
ترشح دوپامين افزايش پيدا مي‌كند و مراكز خاصي در مغز، كه حالت سرخوشي ايجاد مي‌كنند، تحريك مي‌شوند. اين همان مكانيسمي است كه در مصرف هروئين منجر به ايجاد سرخوشي مي‌شود.

بعد از 60 دقيقه:
اسيد فسفريك موجود در نوشابه، داخل روده كوچك، به كلسيم، منيزيم و روي مي‌چسبد. متابوليسم بدن افزايش پيدا مي‌كند. ميزان بالاي قند خون و شيرين‌كننده‌هاي مصنوعي، دفع هرچه بيشتر كلسيم را از طريق ادرار باعث مي‌شوند.

مدتي بعد:
كافئين در نقش يك داروي مدر (ادرارآور) وارد عمل مي‌شود. حالا ديگر كلسيم و منيزيم و رويي كه قرار بود جذب بدن شود، بيش از پيش از طريق ادرار دفع مي‌شود و به همراه آن مقادير زيادي آب، سديم و ديگر الكتروليت‌ها نيز از دست مي‌رود.

مدتي بعدتر:
كم‌كم آن غوغايي كه در بدن‌تان ايجاد شده بود فروكش مي‌كند و نوبت به افت قند مي‌رسد. در اين مرحله يا خيلي حساس و تحريك‌پذير مي‌شويد يا خيلي كرخت و بي‌حال. حالا ديگر تمام آن آبي را كه از طريق نوشابه وارد بدن خود كرده بوديد، دفع كرده‌ايد؛ آبي كه مي‌شد به جاي اسيد و كافئين و شكر، حاوي مواد مفيدي براي بدن‌تان باشد. تا چند ساعت بعد اثر كافئين هم از بين مي‌رود و شما هوس يك نوشابه ديگر مي‌كنيد.

 

 

لینک های مرتبط:

مضرات استفاده از نوشابه‌هاي گازدار، چربيها و موادقندي