خواص دارویی سیب

درخت سيب در اكثر نقاط دنيا پرورش داده مي شود و در هر جاي دنيا وجود دارد د تمام مردم دنيا آن را مي شناسند.
سيب انواع مختلف دارد: ترش و شيرين. كه هر دو نوع آن داراي ويتامين و مواد مغذي زيادي است و بي مناسبت نيست كه يك ضرب المثل انگليسي مي گويد: «خوردن يك سيب در روز شما را از رفتن نزد پزشك بي نياز مي كند.»
سيب داراي كالري، پروتئين، كليسم، فسفر، آهن و انواع ويتامين هاي B3 ـ B2 ـ B1 ـ A و ويتامين C مي باشد.
التبته اين را بدانيد كه ويتامين هاي موجود در سيب بيشتر در پوست سيب و زير پوست آن قرار دارد، بنابراين اگر شما مي توانيد پوست سيب را هضم كنيد، بهتر است كه آن را با پوست ميل كنيد و اگر مي خواهيد پوست آن را بكنيد بهتر است كه سيب را خيلي نازك پوست بگيريد.

ادامه ی مطلب ......

ادامه نوشته

خواص دارویی آلبالو

آلبالو ميوه اي سرخ رنگ، شبيه گيلاس ولي كوچكتر و ترش و شيرين. ميوه آلبالو، لذيذ، مطبوع و نام ديگرش « آلي بالي» است.
درخت آلبالو در مناطق مختلف ايران مي رويد و از ميوه تازه و خشك آن استفاده مي كنند و يا شربت و مربا ويا آلبالو پلو و يا خورش ..

albalo.jpg
آلبالو ميوه اي سرخ رنگ، شبيه گيلاس ولي كوچكتر و ترش و شيرين. ميوه آلبالو، لذيذ، مطبوع و نام ديگرش « آلي بالي» است.
درخت آلبالو در مناطق مختلف ايران مي رويد و از ميوه تازه و خشك آن استفاده مي كنند و يا شربت و مربا ويا آلبالو پلو و يا خورش آلبالو درست مي كنند.
از آنجا كه قند موجود در آلبالو از لولز است براي بيماران مبتلا به مرض قند ( ديابت ) مضر نيست و جذب آن آسان است.
بهترين آلبالو براي خوردن، آلبالوي تازه اشست كه رنگي كاملاً قرمز و درخشان دارد و آلبالوي نارس، دير هضم است و كار روده ها را مختل مي كند.
قسمت هايي كه از درخت آلبالو در تغذيه و درمان استفاده مي كنند عبارتند از: 1) ميوه 2) دم ميوه 3) مغز هسته ميوه

خواص:
آلبالو مسكن تشنگي است و شربت آلبالو بهترين دارو براي افرادي است كه عطش فراوان دارند.
هسته آلبالو، ضد اسهال و ضد فشار خون است.
آلبالوضد مواد صفراوي، حالت تهوع و ضد سنگ كليه است.
آلبالو مسكن تشنگي و شربت آلبالو بهترين دارو براي افرادي است كه عطش فراوان دارند .
هسته آلبالو، ضد اسهال و ضد فشار خون است .
آلبالو، اشتها آور بسيار خوبي است.
ضماد و مرهم آلبالو براي باز شدن رنگ رخسار و چهره مؤثر و مفيد است.
مصرف آلبالو براي گرم مزاجان و افرادي كه چربي زيادي در شكم دارند سودمند است.
مصرف البالو براي افرادي كه خارش پوستي دارند مؤثر و مفيد است.
آلبالو خواص گيلاس دارد و مصرف آن اعصاب را آرامش مي دهد ولي در هر حال نبايد در مصرف آن زياده روي كرد.
مصرف چند روز متوالي شربت يا مرباي آلبالو براي معالجه نارسايي هاي كبد مفيد است.
شربت يا مرباي آلبالو در معالجه التهاب و ورم كليه و ورم معده و روده مؤثر است.
مصرف جوشانده 30 گرم دم كرده دم آلبالو براي افرادي كه دچار بيماري هاي كليه و مثانه هستند مفيد است، دم آلبالو را به مدت 12 ساعت در آب سرد خيس نموده سپس در يك ليتر اب اضافه كرده و مي جوشانند و صبح و ظهر و شب يك ليوان از جوشانده را مي خورند.
آلبالو براي رفع حرارت و تشنگي و غلظت خون و صفرا مفيد است.

خواص دارویی اسفناج

در صدر خوراكي هاي ضد سرطان ،طبق نظر حكماي طب سنتي اسفناج از نظر طبيعت كمي سردرد و تا حدي مي توان گفت كه نه سرد است و نه گرم، بلكه معتدل است.
برگ آن خنك كننده است و براي كاهش تب و ورم ريه و روده كوچك نافع است.
تخم آن خنك كننده، ملين و براي ورم كبد و يرقان مفيد است.
اگر برگ اسفناج با جو پوست كنده و به اصطلاح جو سفيد و روغن بادام شيرين پخته شود، براي سرفه هاي خشك و تب هاي گرم اشخاص گرم مزاج مفيد است و اما در مورد سرفه مزاجان توصيه اين است كه اسفناج پخته با گوشت پرنده چاق و چرب و برنج ...

esfenaj.jpg
در صدر خوراكي هاي ضد سرطان
طبق نظر حكماي طب سنتي اسفناج از نظر طبيعت كمي سردرد و تا حدي مي توان گفت كه نه سرد است و نه گرم، بلكه معتدل است.
برگ آن خنك كننده است و براي كاهش تب و ورم ريه و روده كوچك نافع است.

تخم آن خنك كننده، ملين و براي ورم كبد و يرقان مفيد است.

ادامه ی مطلب .......

ادامه نوشته

خواص دارویی پرتقال

نرم كننده سينه
درخت كوچكي دارد و از خانواده Rutaceae است و برگهاي سبز دارد. گل هاي آن معطر وبه رنگ سفيد است. ميوه آن معطر و در اندازه متوسط است، در برخي ارقام درشت و پوست آن نارنجي كمي ناصاف و گوشت آن شيرين يا ترش و يا ميخوش و بسته به انواع مختلف داراي رنگ زرد يا تيره و قرمز است. پرتقال معمولاً در شمال و جنوب ايران كاشته مي شود.
1-موقع خواب دو كيلو پرتقال شيرين بخوريد مسهل خوبي است.
2-آب را بنوشيد، ضد عوارض كمي ويتامين C است، تشنگي را فرو مي نشاند. نرم كننده سينه است.
3-هر روز دو تا سه ليتر آب پرتقال را به مرور بنوشيد، مدر و نرم كننده است، خون را تصفيه مي كند. شنگ كيسه صفرا را از بين مي برد، اشتها آور است و مقوي معده و باد شكن و ضد اسپاسم و آرام بخش است. اسهال صفراوي را قطع مي كند. ضد سم و ضد ويروس و مهار كننده سرطان است.
4-آب پرتقال را اگر با نمك بخوريد براي رفع كرم رينگ ورم مؤثر است.
پوست پرتقال:
1-آب جوشانده آن را بنوشيد، مدر و باد شكن است. ضد عوارض كمي ويتامينC ، كلسترول خون را كاهش مي دهد. سينه را نرم و سرفه را تسكين مي دهد، سرماخوردگي را برطرف و براي رفع سوء هاضمه مفيد است.
2-مقداري از تازه آن را بجوشانيدو آب آن را دور بريزيد و در ظرفي مقداري قند يا شكر و يك ليتر آب بريزيد و پوسته ها را در آن انداخته و پس از 20 دقيقه جوشانده در بشقاب ريخته تا سرد شود و قبل از صبحانه آب آن را بخوريد. ضد سم و مقوي است و يبوست معده را برطرف مي كند.
3-هر روز تازه آن را به صورت بماليد، كك و مك صورت را برطرف مي سازد.
4-هر روز آن را با پوست ليمو مخلوط كرده بكوبيد و از خارج بر روي موضع گواتر ضماد كنيد، گواتر را درمان مي كند.
5-له شده آن به عنوان مرهم براي اگزما و ناراحتي هاي ديگر پوستي مصرف مي شود.
شكوفه هاي پرتقال:
نوشيدن دم كرده آن آشفتگي را برطرف مي سازد، براي دل به خوردگي مفيد است. مسكن و آرامبخش است، سوء هاضمه را برطرف مي كند.
برگ درخت پرتقال:
1-بيست گرم برگ خشك آن را در يك ليتر آب جوش ده تا پانزده دقيقه دم كنيد بعد آب آن را صاف و شيرين كرده و هر شب قبل از خواب يك فنجان بنوشيد. بي خوابي را برطرف مي سازد. اگر قبل از هر غذاي روزانه يك فنجان بنوشيد معرق و مسكن است، سينه را نرم و سرفه را تسكين مي دهد، برونشيت، هيستري، تپش قلب و سكسكه را درمان مي كند.
 
ادامه ی مطلب ......
ادامه نوشته

خواص دارویی تره

درمان تمامي عفونت ها،تره از جمله سبزي هاي معروف و خوردني است كه ساقه ندارد و بركهاي آن دراز و تا خورده است و به نام«گندزدا» نيز خوانده مي شود.
فوايد تره:
ـ تره ناراحتي طحال را برطرف مي كند.
ـ تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبيه سير وپياز است، ولي طعم و بوي آن ملايم تر از آْنهاست و دهان را خوشبو مي كند.
ـ مصزف تازه راي رفع يبوست دائمي، ترش كردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقي و تسكين درد مفاصل و نقرس مفيد است.
ـ مصرف سوپ يا شربت تره براي معالجة تمام بيماري هاي حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد، مثلاً در گريپ، گلو درد، گرفتگي صدا و سياه سرفه مفيد بوده و اثر خلط آور دارد و در اين مواد اضافه كرده كمي عسل به آب تره و مصرف آن مفيد تر است.
ـ تره از سبزي هاي مدر(ادرار آور) است و لذا خوردن سوپ يا شربت تره و يا جوشانده 4 گرم تخم تره در يك ليتر آب براي حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ كليه و تسكين قولنج مفيد است.
ـ خوردن تره كه در سكه پرورده شده باشد، براي دفع سنگ كيسه صفرا و تورم طحال مفيد است.
ـ تره پخته و نيم گرم را چنانچه در محل بوا سير قرار دهند اثر شفا بخش دارد، همچنين خوردن 15 گرم آب تره خام، خونريزي بوا سير را قطع مي كند.
ـ ماليدن آب تره يا له كرده آن بر روي پوست براي درمان كهير و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است.
ـ مخلوط آب تره با سماق را چنانچه بر روي زگيل بمالند اثر شفا بخش دارد.
ـ تره، ملين، مقوي هاضمه و پيشاب آور است.
ـ تره داراي مقدار زيادي آهن است و ويتامين«ث» به مقدار زيادي در برگ هاي سبز آن وجود دارد مخصوصاً در هنگام تابستان ويتامين هاي ب1 ـ ب2 در تره يافت مي شود و داراي كاراتين نيز است.
ـ تره به واسطه داشتن سلولز، نفخ آور است. لذا براي اشخاصي كه مبتلا به اختلالات روده هستند چندان خوب نيست.
ـ جوشانده تره در رفع ذات الريه و رسوبات ادراي كمك زيادي مي كند.
ـ مصرف جوشانده و شربت تره، در موارد گرفتگي صدا، زكام، سرفه، برونشيت و تمامي اختلالات حاد دستگاه تنفشي مؤثر است.
ـ انواع تره فشار خون را پايين مي آورد و خوردن آن براي معالجه تمامي عفونت ها مفيد است.
ـ در كاربرد خارجي، اگر تره به صورت له شده بر روي محل گزيدگي زنبور قرار گيرد، باعث تسكين درد مي شود.
ـ خوردن 9 گرم تخم تره بو داده در روز، براي درمان اسهال مزمن و نفخ شكم مفيد است.
ـ براي بند آمدن خونريزي بيني، چند قطره مخلوط از آب تره با سركه را در بيني بچكانيد. در اين موقع متوجه خواهيد شد كه خونريزي بيني بند مي آيد.
ـ ضماد (مرهم) تخم تره، براي معالجه كك و مك، معالجه پيسي و تسكين دردهاي عصبي و تحريكات جلدي اثر شفا بخش دارد.

خواص پیاز

پیاز از حدود 6000 سال پیش تا کنون به عنوان یک داروی سنتی مشهور قلوداد شده است. پیاز در ساخته شدن اهرام مصر نقش مهمی ایفا کرده است! زیرا به کارگران مصری نیرو می بخشیده و آنها را در برابر بیماریها مقاوم میکرده است. طبق تحقیقات جدید پیاز عامل خوبی در تنظیم کلسترول خون و کاهش چربیهای ان می باشد. این گیاه شفابخش تاثیری فوق العاده در رقیق کردن خون، تنظیم قند خون، از بین بردن میکروبها، حل کردن لخته های خون، بر طرف نمودن احتقان مجاری تنفسی و همچنین پیشگیری و درمان سرطان دارد.

قلب سالم
تحقیقات بی شمار تاثیر شفابخش و معجزه آسای پیاز را به خصوص برا قلب ثابت نموده اند. مصرف پیاز به طور کلی موجب کاهش کلسترول خون می گردد؛ به خصوص در افرادی که غذاهای پر چرب مصرف می نمایند. دکتر ویکتور گریویج طی تحقیقات خود ثابت کرده است که مصرف نصف پیاز متوسط در روز به میزان 30 درصد کلسترول مضر خون را کاهش می دهد.

تنظیم کننده ی فشار خون
از زمانهای قدیم پیاز به عنوان دارویی برای درمان دیابت شناخته شده است. ترکیبات پایین اورنده قند خون در پیاز خیلی موثرتر از داروشیمیایی عمل می کنند.

یک انتی بیوتیک قوی
پیاز یک آنتی بیوتیک قوی است که طیف وسیعی از میکروبهای بیماریزا از اسهال گرفته تا سل را از بین می برد.

صاف کننده ی گلو
مصرف پیاز در پیشگیری از سرماخوردگی موثر است. اگردر حال حاضر مبتلا به سرماخوردگی هستید پیاز را فراموش نکنید چرا که پیاز مانند یک اکسپکتورانت عمل نموده و مجاری تنفسی شما را پاکسازی می کند و موجب تسریع در بهبود م یشود. عملکرد پیاز در این مورد همانند فلفل قرمز است که با تولید سیگنالهای محرک مخاط تنفسی باعث عطسه و سرفه شده و در نتیجه هرگونه میکروب و عناصر خارجی را به بیرون می راند. مطالعاتی نیز در رابطه با تاثیر پیاز در بیماریهای آلرژیک در حال انجام است.

ضدسرطان
بر طبق تحقیقات انجام شده پیاز سرشار از ترکیبات گوگردی است که قادر به متوقف کردن روند تغییر شکل سلولها که منجر به سرطانی شدن آنها می شود، می باشد.

چه مقدار؟
مصرف نیم فنجان پیاز خام یا پخته در روز می تواند در کنترل کلسترول خون موثر باشد. اما برای بالابردن کلسترول مفید خون باید پیاز را به صورت خام مصرف کرد. به طور کلی خوردن پیاز خام خواص بیشتری به بدنتان می رساند.

خواص سير

سیر گیاهی است دو ساله با پیازی مركب از پیازچه و ساقهٔ راست كه در انتهایی آن گلی چتری كه شامل چندین پیازچه است ، قرار دارد. این گیاه از قدیم الایام به عنوان یكی از گیاهان مهم دارویی وچاشنی غذایی كشت می شده است. نام علمی آن Allium sativum است و به آن Garlic هم می گویند. امروزه در سراسر جهان به عنوان یكی از گیاهان دارویی مشهور به كار برده می شود.

تا سال ۱۹۹۶ ، حداقل ۱۸۰۸ مورد مطالعهٔ علمی از جنبه های مختلف شیمیایی ، فارماكولوژی ، بالینی و اپیدمیولوژیكی بر روی سیر انجام شده است. مطالعات فارماكولوژی و بالین بر روی سیر در زمینه اثرات ضد میكروبی ، اثرات ضد سرطان ، كاهش میزان قند خون ، تحریك سیستم ایمنی ، اثرات ضد التهابی و آنتی اكسیدانی انجام شده اند.

ادامه ی مطلب .....

ادامه نوشته

خواص سنبل الطیب (علف گربه)

نحوه استفاده : خود گیاه را به صورت دم کرده و گرد آنرا میتوانید بپاشید
خواص : سنبل الطيب (علف گربه) Valerian
نام علمی valeriana Officinalie
سنبل الطيب گياهي است علفي و چند ساله كه ساقه آن بطور عمودي تا ارتفاع دو متر بالا مي رود . اين گياه بصورت وحشي در جنگل هاي كم درخت ، در حاشيه جويبارها و گودال ها در بيشتر مناطق آسيا و ايران مي رويد .
سنبل الطيب داراي بويي مطبوع است و گربه بوي اين گياه را از فاصل دور تشخيص داده بطرف آن يم رود و در اطراف آن به جست و خيز مي پردازد و از بوي آن مست مي شود.
گلهاي سنبل الطيب برنگ سفيد يا صورتي و بصورت خوشه اي مي باشد .
قسمت مورد استفاده اين گياه ريشه آن است و معمولا از ريشه گياهي كه بيش از سه سال عمر دارد استفاده مي شود .
سنبل الطيب پس از خشك شدن برنگ قهوه اي در مي آيد . طعم آن تلخ ولي خوشبو و معطر است . عطر آن پس از خشك شدن بيشتر مي شود .
خواص داروئي:

ادامه ی مطلب .....

ادامه نوشته

خواص بادام

نحوه استفاده : روغن بادام : براي بدست آوردن روغن بادام ، مغز بادام را پس از تميز كردن و خشك كردن خرد مي كنند و بصورت خمير در مي آورند و سپس آنرا تحت فشار قرار داده و روغن آن را استخراج مي كنند . اين روغن را فشار اول مي نامند .
تفاله بادام را كه از فشار اول باقيمانده تحت اثر حرارت و مواد شيميايي قرار داده و روغن فشار دوم را بدست مي آورند . بدليل اينكه روغن بادام گران است معمولا تقلب كرده و آنرا با روغن هاي ديگر مانند روغن مغز هسته زردآلو و هلو مخلوط كرده و بام روغن بادام مي فروشند .
همانطور كه گفته د اگر روغن بادام تلخ يا مغز زردآلو و يا هلو تحت اثر آّب قرار گيرند اسيد سيانيدريك و آلدئيد بنزوئيك توليد مي شود كه سمي است بنابراين براي گرفتن روغن از اين هسته ها نبايد از آب استفاده كرد .

ادامه مطلب ......

ادامه نوشته

خواص بادام زمینی

نحوه استفاده : مانند آجیل مصرف میشود
خواص : بادام زميني Peanut
نام علمی Arachid
بادام زميني گياه بومي برزيل بوده و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است .آب و هواي گرم براي كشت اين گياه مناسب مي باشد . بادام زميني گياهي است يكساله داراي ساقه اي راست كه ارتفاع آن در حدود 30 سانتيمتر مي باشد . برگهاي آن مركب از دو زوج برگچه است گلهاي آن دو نوع متفاوت برنگ زرد مي باشد كه پس از تلقيح ، دم گل خم شده و به سطح خاك مي رسد و سپس بتدريج در خاك فرو رفته و ميوه در داخل خاك تشكيل مي شود .
ميوه بادام زميني بطول تقريبي 4 سانتيمتر است و دريا پوسته شكننده برنگ خاكستري مايل به زرد مي باشد .
بر روي پوسته يك تا سه برجستگي مشاهده مي شود كه هر يك محل دانه ها را نشان مي دهد .
دانه بادام زميني تقريبا مانند فندق برنگ سفيد مايل به زرد بوده ولي تخم مرغي شكل است .پوسته نازكي دانه را پوشانده كه برنگ قرمز قهوه اي است .
بادام زميني داراي موادي مانند آراشين Arachin ، كوناراشين Conarachin ، چربي ، پروتئين و ويتامين هاي مختلف است .
خواص داروئي:

ادامه ی مطلب .....

ادامه نوشته